Italské těstoviny

Vynikající italské těstoviny

Italské těstovinySkvělé italské těstoviny

Ilustrační foto

Popis potravin

Cena ks/ bez DPH

Antonio Amato - italské těstoviny Bombardoni

Pasta Antonio Amato – Mezzi Bombardoni 500g

Bezvaječné těstoviny jsou vyrobeny z té nejkvalitnější tvrdé pšenice.Doba přípravy 12 min.

Velikost jednoho kusu cca 5cm

Antonio Amato - italské těstoviny Paccheri

Pasta Antonio Amato –
Paccheri 500g

Bezvaječné těstoviny jsou vyrobeny z té nejkvalitnější
tvrdé pšenice.Doba přípravy 9 min.
Velikost jednoho kusu cca 5cm

 

Antonio Amato Fusilloni

Pasta Antonio Amato –
Fusilloni 500g

Bezvaječné těstoviny jsou vyrobeny z té nejkvalitnější
tvrdé pšenice.Doba přípravy 9 min.
Velikost jednoho kusu cca 5cm

 

Antonio Amato - Conchiglioni

Pasta Antonio Amato –
Conchiglioni 500g

Bezvaječné těstoviny jsou vyrobeny z té nejkvalitnější
tvrdé pšenice.Doba přípravy 12 min.
Velikost jednoho kusu cca 5cm

 

Barilla těstoviny

Ilustrační foto

Popis potravin

Cena ks/ bez DPH

Barilla fusili

Barilla – Fusilli

balení 5kg

Bezvaječné těstoviny skvělé kvality.

Doba přípravy 12 min.

Spaghetti

Barilla – Spaghetti

balení 5kg

Bezvaječné těstoviny skvělé kvality.

Doba přípravy 8 min.

Pannette Rigate

Barilla – Pennette Rigate

balení 5kg

Bezvaječné těstoviny skvělé kvality.

Doba přípravy 10 min.

maniche Rigate

Barilla – Mezze Maniche Rigate

balení 5kg

Bezvaječné těstoviny skvělé kvality.

Doba přípravy 12 min.

Barilla Tortiiloni

Barilla – Tortilioni balení 5kg

Bezvaječné těstoviny skvělé kvality.

Doba přípravy 12 min.

Ceníky ke stažení - celá nabídka ( Pokud objednáte celé balení či karton, můžete se dostat na velkoobchodní ceny)

A odkud vlastně pochází původ těstovin? První písemné doklady o italských těstovinách pocházejí už
z dob starověkého Říma. Více méně se shodují s objevením prvních civilizací, kde po prvních chlebových placičkách opékaných na kamenech brzy následovala změna ve způsobu tepelné přípravy: těsto z mouky a vody se nejdříve nechalo usušit na slunci a potom se uvařilo.

První těstoviny byly na světě. Z prvního století našeho letopočtu pochází také zmínka od autora kuchařek Apiciuse o lasagních. Vždy kvalitní jídlo, to jsou italské delikatesy. Dovoz potravin z Itálie, to je Gusto da Italia.

  • canelloni – duté válečky plněné masem či zeleninou
  • cappelletti – jejich podobu můžeme přirovnat ke kloboučkům hub
  • farfalle – poznáte je podle tvaru motýlích křídel
  • pappardelle – toskánská verze známějších tenkých nudlí
  • fettuccine penne – jednoduše „krátké a duté“
  • radiatori – krátké a žebrované
  • ravioli – plněné malé polštářky
  • tagliatelle – relativně široké, delší nudle
  • tortelini – těstoviny plněné a stočené do kroužků

 

Zboží: sýry – Grana Padano – Parmigiano Reggianošunky – Proscuitto – Proscuitto crudo – Proscuitto di Parma – Salame NOSTRANO – Coppa Piacentina – MOZZARELLA – olivový olej – Bardo – BERTOLLI – Carapelli – Carapelli-Delizia – SALVADORI – italské těstoviny – Spaghetti – Conchilie Rigate – Farfalle – Pipette Rigate – Seganini Rigati – Fusilli – Tortilioni – Pasta Antonio Amato – Bardo – káva – Lavazza – Pellini – Segafredo – Columbus