Italské olivové oleje

Italské olivové oleje

Ilustrační foto

Detaily olejů

Cena ks/ bez DPH
Olej Salvadori, olivové oleje z Itálie

Olivový olej extra vergin SALVADORI 250ml

 

Olivový olej výborné kvality z oblasti Toskánska.
Vhodný na teplou i studenou kuchyni.Jeho lahodná chuť
promění všechny pokrmy v kulinářské lahůdky

6ks v balení

72,00 Kč
olivový olej, v plechu , olivové oleje z Itálie

Olivový olej SASSO 1l, plech

 

Delikátní olivový olej pro teplou i studenou kuchyni.

Má jemně nasládlou chuť a tím je neopakovatelný.
Tradiční plechový obal ještě více umocňuje jeho kvalitu.

10ks v balení

165,00 Kč
Olivový olej Vergine Sasso, olivové oleje z Itálie

Olivový olej Extra Vergine SASSO 1l sklo

 

Olivový olej v super kvalitě
Vhodný na teplou i studenou kuchyni

Velmi výrazná a aromatická chuť

214,00 Kč
Olivový olej Bertolli Gentle, olivové oleje z Itálie

Olivový olej extra vergin BERTOLLI-Gentile,1l

 

Olivový olej té nejlepší kvality prezentovaný pod značkou
Bertolli Vás přesvědčí svou delikátní a vyváženou chutí.
Vhodný pro teplou i studenou kuchyni

10ks v balení

178,00 Kč
Olivový olej Vergin Bardo, olivové oleje z Itálie

Olivový olej extra vergin Bardo 0,25ml

 

Olivový olej s velmi jemnou a delikátní chutí.
Při výrobě tohoto oleje nejsou použity žádné chemikálie.
Jeho vynikající chuť přidá jídlu na originalitě.

6ks v balení

95,00 Kč
Olivový olej Carapelli Delizia, olivové oleje z Itálie

Olivový olej extra vergin Carapelli-Delizia 0,75l

 

Tradiční olivový olej v Carapelli-Delizia patří do kategorie těch
nejlepších olejů. Jeho výrazná chuť obohatí vaši kuchyni při
přípravách všech pokrmů.

8ks v balení

116,00 Kč

Největšími producenty oliv jsou v současné době Španělsko a Itálie, které dodávají kolem 50% celosvětové sklizně. Produkty z oliv (olivový olej) byly v těchto oblastech po dlouhá staletí jednou z nejdůležitějších surovin pro vývoj hospodářství jednotlivých zemí.

Nejznámějším produktem olivovníku je olej – vypeckované plody se rozdrtí na kaši, ze které se lisováním získává šťáva. Ta je pak v odstředivce rozdělena na vodu a olej – jeho mimořádný význam spočívá v obsahu důležitých živin.

Za studena lisovaný olivový olej obsahuje přibližně 80% nenasycených mastných kyselin – nejvýznamnější z nich je kyselina olejová (patří do kategorie omega-9 kyselin). Z 12-15 % jsou v oleji zastoupené nasycené tuky a velmi malé množství volných mastných kyselin, které jsou určujícím znakem kvality olivových olejů.

V kvalitním olivovém oleji najdeme také lecitin a široké spektrum vitamínů (E, A), minerálů a fytochemických látek.